• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 16-17 & 23-24 feb 2019

Heren A:

SK Spermalie-Middelkerke - KSV Bredene   0-6

16-02-19 19h

De trip naar Spermalie mocht voor onze heren geen probleem vormen.

Uiteindelijk speelde Spermalie een gedisciplineerde wedstrijd om enkel de schade te beperken.

We wonnen deze wedstrijd dan ook met duidelijke 6-0 cijfers.

In de eerste minuut trof Jurgen reeds de dwarsligger op vrije trap, waarna Spermalie stand kon houden tot aan het half uur. Robbe Colpaert tikte de bal binnen op voorzet van Mathieu.

Mo en Jens volgden zijn goede voorbeeld zodat de heren met een comfortabele 3-0 voorsprong konden gaan rusten.

Na de rust maakte Mo vlug de 4-0 en Jurgen werkte de 5-0 binnen met een mooi afstandsschot.

Bredene zocht niet meer naar een monsterscore en was blijkbaar tevreden met deze uitslag, ze maakten nog weinig klaar. De ingevallen Gianni maakte er uiteindelijk nog 6-0 van waarna de heren hun feestje konden starten.

Dames B:

BS Westhoek - KSV Bredene   1-3

17-02-19 14h

We begonnen aan de wedstrijd met de gedachte dat we zeker aanspraak konden maken op de 3 punten . We speelden een eerste helft die van beiden kanten slordig was deels door ons spel en deels door het slechte veld . We hadden het meeste balbezit en de meest ( Kleine) kansjes . Toch kwamen we verdiend op voorsprong door Jana Dobbels die mooi op haar rechterkant kon doorgaan en prachtig kon afwerken in de korste hoek en zoverdiend op een 0-1 voorsprong kon komen . Naar het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg onverdiend op gelijke hoogte omdat ze een doelpunt maken ( slechts 4 spelers) die buitenspel stonden en mochten doorgaan en zo met een gelijke stand de rust ingaan . Tijdens de eerste helft liep Tizjana Osaer een blesure op werd tijdens de rust onder handen genomen door Lloyd Goderis maar kon haar niet meer speelklaar maken voor de 2de helft en moest dus vervangen worden . De 2de helft hadden we terug goed in handen en met terug een positie wissel ( Chayenne Brys) links vooraan hadden we voor meer snelheid gekozen en dat leverde terug een doelpunt op voor chayenne haar 4de in 2 wedstrijden goed op dreef . We speelden een gecontroleerde 2de helft en met de terugkeer van Laura Quartier brengt dit ons een hoop ervaring mee op het veld . Dan diep in de 2de helft kon Kaily Cheyns de scoore nog laten oplopen tot 1-3 en zo de verdiende zege en de 3 punten mee nemen naar Bredene . Dames het was zeker geen topmatch maar verdiend is het zeker. Op naar volgende week en dan moet ik jullie zeker niet motiveren om er vol tegen aan te gaan want we hebben iets recht te zetten van in de heen ronde want dan komt EGEM en laten we het spook in ons los ( voor wie dit begrijpt)

Top gedaan Dames

Dames A:

BS Westhoek - KSV Bredene   1-5

17-02-19 15h

Onder een stralend zonnetje, moest trainer Michael de ploeg terug aanpassen na het ziek uitvallen van Cindy Mundorff kort voor de match.

We speelden een zwakke eerste helft tegen een zeer verdedigend Westhoek. Er werden grote kansen gemist en we vonden geen openingen. In de 42e minuut dan toch de 0-1, op voorzet van Lisa Quartier kan Sarah Metsu scoren.

De 2e helft een ander zicht, Kelsey Schoutteet kwam op links en audrey centraal en we begonnen beter te voetballen. In de 60e minuut Silke Willemmet de perfecte pas tussendoor naar Sarah die de 0-2 scoort. 5 minuten later werkt Joke Van de Velde prachtig af op voorzet van Lisa, nog eens 5 minuten later scoort Lisa de 0-4 op voorzet van Kelsey. En in de 80e minuut scoort Sarah op voorzet van alweer Lisa. Op het einde krijgen we nog de 1-5 tegen.

Volgende week spelen beide damesploegen thuis tegen Egem.


Dames B:

KSV Bredene - VK Egem C   2-3

24-02-19 14h

We begonnen de wedstrijd zeer goed en hadden het meeste balbezit tegen over een tegenstander die met een bijna totaal andere ploeg dan in de heen match afgekomen was naar Bredene . We kwamen in de eerste helft dan ook verdiend op voorsprong door een zeer mooie combinatie die even mooi werd afgewerkt door Jana Dobbels en zo op 1-0 kwam . Enkele minuten later stond het terug 1-1 door een speelster die alleen voor Tiffany Ryckewaert kwam die eerst nog op een knappe wijze werd gered door TIFF maar in de rebount toch kon scoren . Diep in de 2de helft kregen we een strafschop en zo de kans om op voorsprong te kunnen komen maar die werd spijtig genoeg gemist door Chayenne Brys. De 2de helft werd een wedstrijd die alle kanten uit kon met toch een betere Egem dan in de eerste helft . Na 10 min kreeg Egem ook een strafschop en die werd zeer mooi afgewerkt in de rechter bovenhoek en zo op een 1-2 voorsprong kwam met nog een halfuur te gaan . Toch kwamen we verdiend op een 2-2 door Tizjana Osaer die de doelvrouw klopte met de bal overhoeks binnen te trappen . Met nog een 15 tal minuten te spelen was het terug de bezoekers die op een 2-3 voorsprong kwamen en zo de 3 punten konden mee nemen naar Egem . Toch hebben we een mooie eerste helft gespeeld en een 2de helft waar het iets minder liep maar de vechtlust groot was en ook niet vergeten dat onze Tiffany ook een aantal reddingen heeft moeten doen om ons in de wedstrijd te houden . Was een mooie wedstrijd met helaas het verdiende puntje niet in huis te kunnen gehouden hebben.

Heren A:

KSV Bredene - KSV Diksmuide   1-2

24-02-19 15h

Onder een stralende zon kwam er heel wat volk opdagen voor deze topper.

Beide ploegen begonnen scherp aan deze wedstrijd en dit leidde tot stevige duels. De scheids had er geen problemen mee en zo kregen we een onrustige wedstrijd. Beide ploegen konden ook enkele kleine kansjes verzilveren maar het eerste doelpunt kwam er op strafschop.

Cardon zocht slim Sofean op en versierde zo de penalty voor het oog van de slapende lijnrechter, je hebt dit eens voor of tegen maar het blijft altijd zuur. Laleman kende geen genade en trapte de 0-1 op het bord na 39 minuten voetbal.

Nog geen 3 minuten later kon Jason doorgaan op de rechterflank en bediende de perfect ingelopen Jens die de 1-1 kon scoren. Uiteindelijk de juiste uitslag aan de rust.

Na de koffie kende Bredene direct pech met het uitvallen van Xavier maar geen nood, onze heren losten dit goed op en de wedstrijd bleef evenwichtig. Dit tot 25 minuten voor het einde, toen Diksmuide mocht verder spelen na een verkeerde inworp en wij niet scherp genoeg waren waarna Vanfleteren de 1-2 afwerkte. Bredene speelde de laatste 20 minuten alles op alles en mocht van geluk spreken dat Diksmuide hun scherpe counters niet afmaakte.

 

Volgende week Roeselare, een wedstrijd die we best winnen als we bovenaan willen blijven verder spelen als scherprechter.

Dames A:

KSV Bredene - VK Egem B   2-0

24-02-19 17h

En we beginnen dit verslag zoals elke week, trainer Michael moest terug de ploeg aanpassen na het ziek uitvallen van Jolien en Shana. Egem speelde een perfecte terugronde zonder te verliezen en kwam dichter bij de top 5.

De 1e helft was een gesloten partij zonder echt grote kansen. Tiffany Ryckewaert moest een zeer goede redding doen, maar dichter kwam Egem niet bij onze goal.

2e helft werd Egem op hun eigen helft gedrukt en de dames speelden met volle druk vooruit. Audrey viel uit in de 1e helft en Chayenne Brys kwam in de spits. We hadden volop balbezit, maar zoals wekelijks kunnen we moeilijk scoren. In de 67e minuut werd Alaia gehaakt in de 16 en Tatjana Ryckewaert zette de penalty om, 1-0 verdiend. We bleven drukken en 10 minuten later kan sarah Chayenne lanceren. Ze werd geduwd in de 16 en terug penalty. Tat zette die opnieuw perfect om. We spelen de match uit en tiff beleefde een heel rustige 2e helft.

Op naar Reningelst zaterdagavond!!

Volg ons via Facebook