• ONE OF THE POSTS •

Persbericht 10-09-18

Voetbal was beter

Jurgen De Beer 10-09-18

Het voetbal van KSV Bredene tegen SK Eernegem, op een groot veld, met een verdedigend ingestelde tegenstander, was ver van lekker, maar tegen Keiem werd, door beide ploegen, vrank en vrij gevoetbald en vlot gescoord. Het verschil had nog groter kunnen zijn dan 5-1.
“Verleden week mochten we tevreden zijn met een punt”, hoorden we na de match van Jurgen De Beer, nieuwkomer bij de kustploeg. “Tegen Keiem hebben we direct druk gezet en gemakkelijk gescoord. Bij 2-0 mocht ik een strafschop binnen trappen voor 3-0. In het derde kwartier misten we open kansen, zodat de score zeker had kunnen oplopen tot 5-0. Na rust namen we het wat rustiger op en we lieten het initiatief aan de bezoekers. Op de counter hebben we nog twee keren gescoord, telkens na mooie combinaties. Het voetbal was beter en de tegenstander was minder agressief. We hebben veel vertrouwen opgedaan voor de komende wedstrijden.”
Jurgen De Beer was zes seizoenen de stillist bij Blankenberge, die gevaarlijke vrijschoppen en corners trapte. Hij speelt nu dichter bij huis, in een gezellige sfeer, bij een club met ambitie.
“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, vervolgt de Oostendenaar. “ Er loopt hier bij Bredene ook veel talent. Olivier D’Hulster en Kevin Fremout zijn gestopt, maar met Xavier Luissint, ervaring zat bij KVO, is het heerlijk voetballen. Met Mo Tahiri, Gianni Raes en Jens Kimpe hebben we nog kleppers in de ploeg. Zondag staat zakker Varsenare op het programma, ook een ploeg met vier op zes, die op SV Diksmuide ging gelijk spelen. Uit het verleden weet ik dat het een ploeg is met klassespelers en met de ambitie om de verloren plaats in eerste provinciale weer in te nemen. Het kleine, hobbelige terrein kan altijd een struikelblok zijn. We hebben vandaag voldoende vertrouwen getankt en vooral op een hoger niveau gevoetbald dan Keiem. We koesteren de ambitie om mee te strijden voor de prijzen. De verplaatsing naar Varsenare mag ons dus niet afschrikken.” (RFO)
Foto RFO Jurgen De Beer

Bron: HLN

Volg ons via Facebook