• ONE OF THE POSTS •

Persbericht 25-09-18

Zware match

Jens Kimpe 25-09-18

KSV Bredene deelt, na vier wedstrijden, samen met FC Heist, de leiding in tweede provinciale, met tien op twaalf. De kustploeg gooide op de eerste speeldag, twee punten te grabbel in Eernegem. Zondag scoorde spits Jens Kimpe tweemaal tegen Dosko Sint-Kruis.
“We hebben die wedstrijd volwassen aangepakt, veel balbezit afgedwongen, tal van kansen gecreëerd, weinig of geen kansen weggegeven en zelf twee keer gescoord. Het eerste doelpunt kwam er na actie van Dylan Vanclooster, het tweede op voorzet van Kenneth Vanhoecke, die zich mooi vrijgespeeld had op rechts. Ik stond aan de tweede paal om binnen te tikken. In feite was het een zware match, het was moeilijk spelen door de regen en wind. In de tweede helft hadden we het geluk dat de bezoekers de paal troffen. Gaat die bal erin, dan had het nog spannend kunnen worden. Wij hadden ook meer kunnen scoren, maar het bleef bij een verdiende 2-0 zege, dankzij mijn eerste twee doelpunten. Ik hoop dat er nog meer zullen volgen.”
Zaterdag speelt KSV Bredene in Rumbeke, de week erop volgt de clash, thuis tegen het sterke FC Heist.
“De komende twee weken zullen we weten hoe sterk we zijn in de strijd voor de prijzen”, zegt Jens Kimpe. “SV Rumbeke zakte uit eerste provinciale en wil zo vlug mogelijk weer stijgen. Ze verloren zaterdag nipt van SV Diksmuide en zullen thuis revanche willen pakken. We zijn verwittigd. Dan komt FC Heist op bezoek, dat ook gelijk speelde in Rumbeke, maar zes keer scoorde tegen SK Spermalie. Het zijn twee wedstrijden om naar uit te kijken. Met vier op zes ben ik tevreden, maar twee keer winnen, zou magnifiek zijn.”
Jens Kimpe woont in Koekelare en gaat straks aan de slag bij Bpost in Oostende.
“Mijn vrouw en ik worden collega’s van mijn ploegmakkers, Joey Vanhoecke en Koen Brackx”, vertelt Jens nog. “Dat wordt super aangenaam. Ik ben van Diksmuide overgekomen. Daar stond alles in het teken van voetbal. Hier in Bredene mogen we na de training en de matchen een feestje bouwen, met barbecue en de nodige drank. Voorwaarde is, dat we op de grasmat ook het maximum geven, individueel en collectief!” (RFO)
 

Bron: HLN

Volg ons via Facebook