• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 22 & 23 september2018

U7: KWS Oudenburg - KSV Bredene

Vandaag trokken de jongens van onze U7 op verplaatsing naar KWS Oudenburg. Tijdens de leuke voetbalpartij legden de Bredense mannetjes mooie combinaties op de mat én toverden ze enkele pareltjes uit hun voetbalschoenen. Het werd uiteindelijk een klinkende overwinning voor KSV Bredene. Op naar de volgende! 

U9A: KSV Diksmuide - KSV Bredene

Na een 8-16 overwinning op de eerste speeldag tegen Eernegem en een 12-6 zege tegen Zonnebeke hadden onze boys en girl provinciaal voetbal voorlopig meer dan goed verteerd.
Vandaag stond de verplaatsing naar de boterstad op het programma en dit beloofde “de eerste echte test” te gaan worden tegen de club van sportjournalist Karl Vannieuwkerke.

Trainer Mike kon vandaag rekenen op de volgende spelers:
Mathis Melis, ZyonCalcoen, Loïc Van Puymbroeck, Liam De Knaep, Emile Deplacie, Liam Vermeersch, Levi Pattyn en Liesanne Loose.

Het eerste kwartier begon zeer evenwichtig. De studieronde duurde toch een tiental minuten waar beide ploegen door hun goede organisatie geen kansen lieten aan elkaar en de 0-0 lang op het bord bleef. Maar plots dook de spits van Diksmuide in de rug van onze verdediging en kon deze jongeman van kort bij de 1-0 scoren. De match werd plots opengebroken. Loïc, met zijn technisch vernuft in goede doen vandaag, zorgde even later voor de gelijkmaker. Op hoekschop scoorde Liam De Knaep aanvankelijk de 1-2 maar dat gingen de trainers/scheidsrechters opnieuw doen omdat een speler van Diksmuide bij deze fase niet deelnam wegens een blessure. 1-1 terug dus.
En in plaats dat je op voorsprong komt krijg je het spreekwoordelijke deksel op de neus en staat er plots 2-1 voor de thuisploeg.
Net voor het einde van het eerste kwartier volgde nog een hoekschop voor Bredene. Iedere speler weet dan wat te doen na de richtlijnen van trainer Mike en zo scoorde sluitstuk Mathis de gelijkmaker.

Het begin van het tweede kwartier begon niet zo best want de drie invallers moesten het ritme nog wat oppikken, wat resulteerde in een 4-2 achterstand. Maar nadien sloeg de Bredense motor terug aan en kwamen we terug op toeren. Liesanne zorgde voor de aansluitingstreffer nadat na een afgebroken aanval van de bezoekers in de tweede lijn met een harde lage schuiver een doelpunt betekende. Levi nam de gelijkmaker voor zijn rekening nadat hij werd vrijgespeeld en vrij voor doel kon trappen. Liesanne scoorde net voor de rust nog haar tweede doelpunt van de ochtend waarmee Bredene voor het eerst op voorsprong kwam.

Het derde kwartier trok Bredene het laken helemaal naar zich toe. Emile en de twee Liam’s tekenden voor een 4-8 voorsprong. Diksmuide bleef niet bij de pakken zitten en schakelde een versnelling hoger om de achterstand in te halen. Maar onze doelman Mathis stak daar een stokje voor door met puike reddingen en gepaste uitkomsten het tegendoelpunt maar te blijven uitstellen.
Toch moest hij zich nog eenmaal gewonnen geven en sloten we het derde kwartier af met een 5-8 voorsprong.

In het begin van het vierde kwartier bleef Diksmuide knokken om terug in de wedstrijd te komen maar het was weer Liesanne die wist te scoren en voor de 5-9 tekende. Vanaf dan ging het telkens op en af. Diksmuide bleef er in geloven en scoorde de 6-9, dan Loïc terug met de 6-10, dan terug de thuisploeg met de 7-10 en weer Liesanne met de 7-11.
Met nog vijf minuten op de klok leken onze spelertjes wat op hun lauweren te gaan rusten en waanden ze de zege al als zeker.
De vechtlust van de Diksmuidelingen was echt bewonderenswaardig en met de juiste ingesteldheid wisten ze nog voor affluiten tot 10-11 aan te sluiten maar dat was voor hen niet voldoende.

Proficiat boys en girl!!
Met drie zeges op rij kan volgende week met veel vertrouwen Kuurne worden ontvangen om onze goede reeks verder te zetten.

Heren A:  KSV Bredene - K. Dosko Sint Kruis

Onze herenploeg nam het vandaag op tegen Dosko Sint Kruis. Ze wonnen overtuigend met 2-0 na 2 doelpunten van Jens Kimpe. Ze behalen zo een 10/12 en komen aan kop in het klassement. Ze hebben zeker hun start niet gemist

Dames A:  KSV Bredene - D.V. Kortrijk

Onze dames A wilden iets rechtzetten na het verlies op Moerkerke. Ze deden dat in stijl en wonnen met maar liefst 14-0 van Kortrijk. Doelpunten kwamen van Audrey Pelkmans (x5), Sarah Metsu (x2), Joke Van de Velde (x2), Lisa Quartier (x1), Céline Dept (x1),...

U12A:  KSV Bredene - SK Eernegem

Na zeges tegen Rumbeke en Poperinge ontvingen de troepen van trainer Steve met het volle vertrouwen SK Eernegem.
Het kunstgras van terrein twee stond ter onze beschikking en met het regenweer mocht er op snel en technisch zuiver voetbal worden gerekend.

Trainer Steve kon vandaag rekenen op de volgende spelers:
Kaïn Wallaert, Jelle Schreel, Wout Vansteene, Milan Lefevre, Mats Boey, Matisse Coudeville, Jorden Roeygens, Dylan Verhaeghe, Maxim Melis, Ole Avereyn, Théo Berg en YelaniDebuck.

Het eerste kwartier nam Bredene meteen de wedstrijd in handen. En dat resulteerde snel in een doelpunt. De openingstreffer werd gescoord door Matisse Coudeville.
Een beetje later beging de linksachter van de bezoekers hands net buiten de “ingebeelde” grote rechthoek. Een vrije trap voor een linksvoetige dus. Jorden nam deze vrije trap voor zijn rekening en tekende zo voor het tweede doelpunt van de ochtend. Meteen de tussenstand na het eerste kwartier.

Het tweede kwartier, waar niet zou worden gescoord, was best aangenaam om naar te kijken. Eéntijdsvoetbal, Driehoekjes, spel verleggen van kant... Allemaal zaken waar je als trainer héél blij van word, maar de bezoekers konden aanvallen van de thuisploeg telkens neutraliseren.

Het derde kwartier stond de aanvalslinie terug wat scherper. Jorden zag Dylan de vrije ruimte in duiken en speelde hem daar ook aan. Dylan nam de bal mee, omzeilde de doelman en legde de bal mooi in het mandje.
Voor Ole was het vandaag zijn eerste wedstrijd. Na een reis van twee maanden had Ole de voorbereiding moeten missen en moest hij nog eerst wat ritme opdoen. Maar hij gaf zijn visitekaartje af nadat hij op hoekschop de bal met het hoofd binnen knikte. Tot groot jolijt van zijn fanclub.
4-0… al 40 minuten de wedstrijd aan het domineren…de tegenstander nog niet in de buurt geweest van onze uitgeregende doelman…matchke is binnen denk je dan…
FOUT! Plots volgden 5 dolle minuten. De linies tussen verdediging en aanval werden bij onze jongens plots heel groot in verdedigend opzicht. Onze boys weten nochtans dat ze moeten samen knijpen in verdediging en opengaan in aanvallend opzicht. Alles wat ze hadden geleerd werd verkeerd uitgevoerd.
En in die 5 dolle minuten stond het na einde van het derde kwartier 4-4!

Het vierde kwartier probeerde Bredene die uitschuiver terug recht te zetten maar Eernegem putte natuurlijk veel moed uit hun stunt van daarnet.
Veel tempo en de sfeer van een echte cupwedstrijd zorgden nog voor heel wat spanning.
Jelle had nog tot twee maal toe de winninggoal kunnen scoren maar hij had pech bij de afwerking. Op hoekschop kopte hij op de lat en op de fase daarop trof hij de paal.


Jammer! De boys van Steve verdienden zeker meer.

Volgende week volgt de verplaatsing naar Dosco Sint-Kruis.
Alle supporters trouw op post!!!

A-Kern heren na hun overwinning op 23 september

Volg ons via Facebook